Organizacija ICEERS je v sodelovanju s Katalonskim ministrstvom za zdravje pripravila posebne smernice za dobre prakse uporabe ayahuasce. V sodelovanju z Inštitutom Zajčja luknja smo jih prevedli v slovenščino in so dostopne tukaj.

Vabimo vas, da se pridružite Eriki Oblak in Mini Paš, 11. februarja 2020, ob 17:00 v Mariboru, v prostorih Mestne četrti Nova vas, Radvanjska cesta 65

na predavanju, kjer bosta na podlagi smernic (Mina) in izkušenj (Erika) povedali:

  • Kdaj in zakaj udeležba na ayahuasca obredu ni mogoča (kontraindikacije za ayahuasco),
  • Pred obredom: kako se pripraviti in kaj mora zagotoviti organizator,
  • Med obredom: na kaj je potrebno biti pozoren in kaj mora zagotoviti organizator,
  • Po obredu: pomembne stvari po obredu in kaj storiti, če stvari ne gredo gladko.

Dogodek bo s predavanji in pogovorom z udeleženci trajal okvirno dve uri in pol.

Cena: 10,84 eur, rezervacije in plačilo preko spodnjega gumba.
Eventbrite: https://www.eventbrite.co.uk/e/dobre-prakse-uporabe-ayahuasce-tickets-90117892041

 

Mina Paš (Inštitut Zajčja Luknja)
Mina Paš integrativna relacijska psihoterapevtka in doktorica medicine. Izobraževanje je zaključila na inštitutu IP in pridobila certifikat mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA). Je članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) in Evropske zveze za psihoterapijo (EAP). Glavna področja njenega dela v psihoterapevtski praksi so delo s travmo, delo z zasvojenostmi, integracija psihedeličnih izkušenj in ostalih izkušenj spremenjenih stanj zavesti. Mina je soustanoviteljica Zavoda Zajčja luknja, kjer se ukvarjajo s psihoterapijo in raziskovanjem zdravilnega potenciala spremenjenih stanj zavesti, ter dela kot psihoterapevtka v okviru organizacije DrogArt, kjer se ukvarjajo z zmanjševanjem škode zaradi uporabe drog in alkohola.

Erika Oblak
Erika Oblak je avtorica knjige Čas je zdaj: o ayahuasci in njenih sporočilih. Leta 2006 je potovala po Peruju, kjer ji je po naključju prekrižala pot ayahuasca. Od takrat dalje raziskuje učenja rastlinskega sveta tropskega deževnega gozda. V enem od ayahuasca centrov v okolici Iquitosa je nepretrgoma preživela dve leti, zaključila nekaj deset postov z rastlinami učiteljicami ter sodelovala na več sto ayahuasca obredih. Še vedno redno obiskuje Peru. Z Inštitutom Zajčja luknja sodeluje pri aktivnostih v podporo odprtemu, javnemu in vključujočemu dialogu o ayahuasci, katerega namen je informiranje o dobrih praksah varnih obredov, zakonodajnih vprašanjih ter zniževanje tveganj za javno zdravje. Trenutno živi v Sloveniji, kjer organizira in izvaja šamanske delavnice z Ikaro obredi, predava in redno objavlja prispevke o ayahuasci na blogu www.isamea.com/SI.