Izobraževanje2020-06-14T12:10:35+00:00

Izobraževanje

Poleg psihoterapije in raziskav v inštitutu delujemo tudi na področju informativno-izobraževalne dejavnosti, ki vključuje organiziranje konferenc, predavanj in delavnic, predvsem iz področij;

  1. izobraževanj za strokovno javnost, na področju psihoterapije in podpore ljudem, ki doživljajo ekstremna stanja zavesti,
  2. izobraževanj za splošno javnost na področju zmanjševanja škode (harm reduction) ter
  3. izobraževanj o različnih pravnih vidikih rabe psihotropnih snovi, pripravkov in zdravil v psihoterapiji, zdravstvu in zdravilstvu.

Pri pripravi izobraževanj pogosto sodujemo s številnimi mednarodnimi strokovnjaki in organizacijami iz tega področja kot so ICEERS, MAPS, ISA MEA, Društvo biopsihologov Slovenije in drugimi.

Izobraževanja za strokovno javnost

Za strokovno javnost organiziramo izobraževanja o zadnjih znanstvenih dognanjih na področju psihoterapije, rabe psihotropnih snovi v psihoterapiji, kot tudi izobraževanja o integrativni podpori ljudem, ki doživljajo ekstremna stanja zavesti.

Varna raba (harm reduction)

Za splošno javnost organiziramo izobraževanja s katerimi želimo doprinesti k zmanjševanju škode (harm reduction) in nevarnosti pri zasebni rabi psihotropnih snovi in pripravkov.

Pravni vidiki

Z namenom širšega razumevanja pravnih okoliščin rabe psihotropnih snovi v zahodni družbi, v inštitutu zbiramo, prevajamo in delimo informacije tudi o tem področju njihove uporabe.

zadnji dogodki na področju izobraževanj

Mentorsko-terapevtska skupina za psihoterapevte

Septembra 2023 pričnemo z novim ciklusom skupine za psihoterapevte. Skupina je namenjena psihoterapevtom, ki se ob svojem delu srečujejo s klienti, ki uporabljajo psihedelike. Uporaba [...]

Go to Top