Doniraj in omogoči organizacijo dogodka v Ljubljani.
Za pokrivanje stroškov moramo zbrati 2.000 eur.

Pogovor strokovne javnosti

Film Ayahuasca drugače (Ayahuasca Reframed)

Okrogla miza

Dogodek smo zaradi situacije, povezane s COVID-19 prestavili. Predvidoma bo na sporedu jeseni.

Inštitut Zajčja Luknja, v sodelovanju z Eriko Oblak, pripravlja dogodek o ayahuasci, ki bo 10.6.2020 potekal v Ljubljani. Cilj dogodka je informirati splošno in strokovno javnost o ayahuasci, njenih pravnih vidikih, najnovejših raziskavah in potencialnih dobrobitih. Odprt, javen in vključujoč dialog spodbuja oblikovanje varnega okolja, lažje je razvijati ukrepe preprečevanja škode, kar vodi v nadaljnje zmanjševanje tveganj za javno zdravje in manj konfliktov z zakonodajo.

Dogodek bo podprt s projekcijo dokumentarnega filma Ayahuasca drugače (Ayahuasa Reframed). Nastal je po resničnih dogodkih in spremlja zgodbo Rumi ter Danae, ki sta bila zaradi izvajanja ayahuasca obredov obtožena ogrožanja javnega zdravja in preprodaje prepovedanih snovi, a sta trdno zagovarjala stališče, da je ayahuasca dragoceno terapevtsko orodje.  Dogodek je sestavljen iz dveh delov.

  • Dopoldanski je namenjen pogovoru strokovne javnosti (tožilstvo, sodstvo, toksikologija, kriminologija, zakonodaja, carina) s strokovnjaki ICEERS in je za splošno javnost zaprt. Potekal bo od 9h do 13h, na Fakulteti za socialno delo.
  • Drugi del poteka popoldne in je odprt za splošno javnost. Začne se s projekcijo filma, ki ji sledi okrogla miza z vabljenimi domačimi strokovnjaki in strokovnjaki organizacije ICEERS ter pogovor z obiskovalci dogodka. Dogodek bo v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana, na Gosposki 15 in bo trajal od 17:00 do 20:30. Vstopnice za dogodek še niso v prodaji. Cena vstopnice bo odvisna od višine zbranih donacij, želimo pa si, da bi bila največ 15 eur.

Delovni jezik obeh dogodkov je angleščina, film bo preveden v slovenščino. Strokovnjaki ICEERS in iz Slovenije bodo na dogodku sodelovali brez honorarjev.

Več o dogodku

Želim podpreti dogodek Ayahuasca drugače

Ker želimo popoldanski del omogočiti čimveč tistim, ki vas ayahuasca zanima, smo se odločili za nizko ceno vstopnic. Tako pa z vstopnino ne bomo mogli pokriti niti vseh materialnih stroškov. Zato vas prosimo za pomoč v obliki donacij.

Z donacijami moramo zbrati vsaj 2.000 eur, kar bo pokrilo stroške letalskih kart, namestitve, najema dvorane. Če bo vaš odziv velik in bo donacij več, bomo pokrili še stroške prevodov in organizacije, v primeru presežkov pa donirana sredstva namenili naslednjim akcijam in aktivnostim, povezanim z javnim dialogom o ayahuasci.

Iskrena hvala!